Sayfalar

28 Nisan 2012 Cumartesi

Reçelli Çiçek Kurabiye

Malzemeler:
200 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Böğürtlen reçeli,
vişne reçeli,
üzeri için pudra şekeri


Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarinimizi ve diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine koyup
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.Kurabiye,poğaça gibi
hazırladığımız tüm hamurların en önemli noktası çok iyi yoğrulmasıdır buna dikkat
etmelisiniz. Hamurumuzu 10 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 3-5 mm
kalınlığında açıyoruz.Çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla ya da istediğiniz
kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz.Kestiğimiz kurabiyelerin bir kısmının ortasını küçük
bir kalıpla yada kola kapağı benzeri bir şeyle kesiyoruz,böylece hamurlarımızın
bir kısmı kurabiyemizin alt kısmını bir kısmı da üst kısmını oluşturacak.Fırın
tepsimizi yağlayıp veya yağlı kağıt serip hamurlarımızı tepsimize diziyoruz,önceden
ısıttığımız 170 C fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz piştikten
sonra ortası delik olmayan kurabiyelerimizi alıp üzerine reçelimizden koyup üzerine delik olan diğer kurabiyemizi koyuyoruz.Üzerlerine pudraşekeri serpip( isteğinize bağlı ) çay yada kahve eşliğinde afiyetle yiyoruz;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder