Malzemeler:
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Böğürtlen reçeli,
vişne reçeli,
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarinimizi ve diğer malzemelerimizi bir
kabın içerisine koyup
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.Kurabiye,poğaça gibi
hazırladığımız tüm hamurların en önemli noktası çok iyi
yoğrulmasıdır buna dikkat
etmelisiniz. Hamurumuzu 10 dakika dinlendirdikten sonra
merdaneyle 3-5 mm
kalınlığında açıyoruz.Çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla
ya da istediğiniz
kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz.Kestiğimiz kurabiyelerin
bir kısmının ortasını küçük
bir kalıpla yada kola kapağı benzeri bir şeyle kesiyoruz,böylece hamurlarımızın
bir kısmı kurabiyemizin alt kısmını bir kısmı da üst
kısmını oluşturacak.Fırın
tepsimizi yağlayıp veya yağlı kağıt serip hamurlarımızı
tepsimize diziyoruz,önceden
ısıttığımız 170 C fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Kurabiyelerimiz piştikten
sonra ortası delik olmayan kurabiyelerimizi alıp üzerine reçelimizden koyup üzerine delik olan diğer kurabiyemizi
koyuyoruz.Üzerlerine pudraşekeri serpip( isteğinize bağlı ) çay yada kahve
eşliğinde afiyetle yiyoruz;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder