Sayfalar

29 Nisan 2012 Pazar

Kalamar Tava



         YAPILIŞI:
   Kalamarın içi güzelce temizlenir. Dış zarını çıkarmak için fazla ugraşmanıza gerek yoktur yan kanat altlarından zarı hafif delin daha sonra butun zar kanatlarla birlikte tulum olarak çıkar. Halka halka doğrayın. Üzerine cep sodası dokun. (kg/2 çorba kaşığı fazla olsa da zararı yok).Pudra şekeri koyun(kg/ 1 çorba kaşıgı). 1 adet limon sıkın. Karışımı ellerinizle köfte yogurur gibi yoğurun. Kalamarı iyice ezerek öldürün. Köpüklü haliyle buz dolabına koyun (Siz diğer balıklarınızı temizleyip kızartana kadar beklese yeterlidir). Kalamarları yıkayın ve bir havluyla kuruladıktan sonra çok hafif tuzlayın. Bolca unlayın. En önemli nokta derin ama küçük bir tavaya bolca yağ koyun. Kalamar tavanın dibine değerek pişerse iyi olmaz. Kalamarları avuç içinizde sallayarak fazlalık ununu eleyin. Çok kızmış yağın içine atın. Önemli bir nokta gözünüzün önünde saat olsun. Tam 2 dakika çok kızmış yağda kızartın. 2 dakika dolduktan sonra hemen almaya başlayın. Kesinlikle kalamarın beyaz görünmesine aldanıp 2 dakikadan fazla kızartmayın. Göreceksiniz tabağa aldıktan sonra rengini bulacaktır.

 SOS HAZIRLANMASI:
         3 diş sarımsağı rendeleyin. 3 adet ceviz içini robottan geçirin. 1 avuç ufalanmış kuru ekmek içini ilave edin. 1 tutam dere otu ilave edin. Bütün bunları 1 kase yoğurdun içinde güzelce karıştırın. Karışımın içine tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Kalamarınızın yanında servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder