Sayfalar

28 Nisan 2012 Cumartesi

Ev Partileri İçin Az Kalorili Mönü


Başlık ilgi çekici geliyor değil mi? Açıkçası ilk duyduğumuzda biz de böyle demiştik. Her neyse, işe koyulalım ve işe pasta seçimiyle başlayalım!
Bunun için pek çok alternatife sahipsiniz. Kendi başınıza ya da birkaç arkadaşınızla beraber oluşturabileceğiniz orijinal bir fikrin yanı sıra internette daha önce yapılmış parti sürprizlerini araştırarak, bunlardan da esinlenebilirsiniz. İşte bizden size birkaç öneri:

- Arkadaşlarınızın sayısı kadar, küçük küçük pastalar alıp bunların üzerine biter mum dikip, salonun belirli yerlerine koyabilirsiniz. Böylece arkadaşlarınızı, sadece mum ışıklarıyla aydınlatılmış salona ilk girdiğinde büyüleyebilirsiniz. Bu ortama, hem heyecan verici hem de romantik bir hava katacaktır.

- Başka bir alternatif olarak partinize davet ettiğiniz kişilerle olan fotoğrafları önceden bastırarak salonun duvarlarına asabilirsiniz. Günün önemli konularından biri de elbette ikramlar... Parti sırasında herkesin kendini kaybedip fazlaca yiyecek ve içeceği tüketerek, ardından pişmanlık duymasının önüne geçebilirsiniz. Hafif ama lezzetli kanepelerden ve kalorisi düşük içeceklerden oluşturulmuş bir mönü işinizi görecektir.

MOZZARELLA PEYNİRLİ ŞİŞLER

Servis: 10 kişilik
Malzemeler: 15-20 adet küçük boy mozarella peyniri, 1 demet taze fesleğen yaprağı, 1 kutu kiraz domates.

Yapılışı: Domatesleri ortadan ikiye bölün. Fesleğen yapraklarını soğuk suyla yıkayın. Şişlere ilk önce yarım domatesi sonra peyniri, fesleğen yaprağını ve en son diğer yarım domatesi geçirerek tamamlayın.

ŞARAPMARY

Servis: 1 kişilik
Malzemeler: 30 cl domates suyu, 10 cl beyaz şarap, 2 cl limon suyu, taze nane yaprağı, tuz, karabiber.

Yapılışı: Buzlu bardakta birkaç damla limon suyu, şarap, tuz ve karabiberi bir araya getirin. Bardağı tamamlayacak kadar domates suyu ekleyin ve karıştırın. Taze nane yaprağı ve kiraz domates ile süsleyin. Servis yapın.

TULUM PEYNİRLİ KAYISI RULOLARI

Servis: 15 adet
Pestil için malzemeler: 2 tatlı kaşığı buğday nişastası, yarım su bardağı su, 30 gram tozşeker, 15 adet kayısı, çörek otu.
Peynirli karışım için malzemeler: 60 gram krem peyniri, 120 gram tulum peyniri, 3 tatlı kasığı bal.

Yapılışı: Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Kabuğunu soyup çatalla ezerek püre haline getirin ve süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz kayısı püresini sos tenceresine alın. Yarım bardak suda erittiğiniz nişasta ve şekeri ekleyin. Hazırladığınız karışımı sürekli karıştırarak orta ateşte koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kayısı tabakası kuruyuncaya kadar pişirin.

Peynirli karışım için derin bir kapta krem peyniri, tulum peyniri ve balı macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Soğuyan pestili ince uzun (15 cm) dikdörtgen şeritler halinde kesin. Peynirli karışımı pestilden hazırlanan şeritlerin üzerine yayıp dikkatlice sarın. Hazırladığınız ruloların üzerlerini çörekotu ile süsleyerek servis yapın.

SEBZE KULELERİ

Servis: 4 kişilik
Malzemeler: Yarım kilo kabak, yarım kilo patlıcan, 200 gram közlenmiş biber, 200 gram keçi peyniri, 50 gram hazır pesto sos, 1 kahve fincanı sıvıyağ, tuz.

Yapılışı: Patlıcanları ve kabakları yıkayın. Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin. Kabakları da aynı şekilde dilimleyin. Derin bir kapta sıvıyağ ile tuzu karıştırın ve sebzelerin her iki tarafını yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Keçi peyniri ve közlenmiş biberleri halka şeklinde kesin. Soğuyan kabak ve patlıcanlara pesto sosu sürün. Halka şeklinde kesilmiş peynir, közlenmiş biberi patlıcan ve kabak dilimlerinin arasına yerleştirin. Kürdanlarla süsleyerek servis yapın.

ŞEFTALİ KAYISI BUZLUSU

Servis: 4 kişilik
Malzemeler: 1 adet büyük boy şeftali, 2 adet orta boy kayısı, 2 su bardağı şeftali suyu, 2 adet limon, 2 şişe soda.

Yapılışı: Şeftaliyi ve kayısıyı yıkayıp küp küp doğrayın. 16'lı buz kalıbının içine meyve küplerini yerleştirin. Her birinin üzerine şeftali suyu koyarak buz kalıbını dondurun. Bu arada limonların suyunu sıkın. Sodalarla limon suyunu karıştırın. Buzdolabında soğutun. Buzlar sertleşince her servis bardağına dörder adet meyveli buz alıp üzerine sodalı limonatayı koyun. Birkaç dakika bekletip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder