Sayfalar

29 Nisan 2012 Pazar

Kiremitte Lüfer

 MALZEMELER:
   4 lüfer
   10 mantar
   2 soğan
   3 çorba kaşığı margarin
   1 çorba kaşığı un
   2 çorba kaşığı sıcak süt
   1 çorba kaşığı su
   Tuz, karabiber
 


YAPILIŞI: Balıkları temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin. İyice yıkayıp süzgeçe alın. Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip pembeleştirin. Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin.Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin. Maydanozu serpin. Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın. Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kiremitte sıcak olarak servis yapın.
    NOT:Yanında kırmızı soğan salatası ve bir kadeh kırmızı şarap tavsiyemizdir. Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder