MALZEMELER:
10 mantar
2 soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıcak süt
1 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber
YAPILIŞI: Balıkları temizleyip
yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin. İyice yıkayıp süzgeçe alın. Balıkların üzerine
1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları temizleyip
ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu
ekleyip pembeleştirin. Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin.
Koyulaşıncaya kadar pişirin.Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin.
Maydanozu serpin. Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın.
Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün. Önceden ısıtılmış 200
dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kiremitte sıcak
olarak servis yapın.
NOT:Yanında kırmızı soğan salatası ve bir kadeh kırmızı şarap tavsiyemizdir. Afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder