Sayfalar

7 Nisan 2012 Cumartesi

Cevizli Revani





Malzemeler: 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı, sıvıyağ
1,5 çay bardağı irmik

2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kase, ceviz içi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su

Hazırlanışı;Karıştırma kabına, yumurtaları kıralım, üzerine şekeri ilave edelim cırpalım. Sonra sırası ile, irmiği, yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu, unu, vanilyayı ilave edelim. Kek kıvamında bir hamur elde edelim son olarak cevizleri katalım, kaşık yardımı ile kariştıralım yağladığımız fırın kabına dökelim. 175 derecelik ısıda, üzeri nar gibi olana kadar pişirelim.
Biz bu arada, şerbetini hazırlayalım, tencereye suyu ve şekeri alalım. Karıştırarak kaynamasını bekleyelim, Kaynadıktan sonra kısık ateşte on beş dakika daha kaynamaya bırakalım, ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edelim.Pişen revaninin üzerine (fırından çıkar çıkmaz) 1 bardak soğuk su gezdirerek dökelim. Daha sonra, ılık şerbeti tatlının üzerine verelim. Üzerini kapatıp, dinlendirelim. Şerbeti tamamen çektikten sonra servise başlayabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder