1 paket krema 250ml
1 su bardağı kahve süt tozu
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 – 3 su bardağı hindistan cevizi
yeterince içerisi için tüm fındık.
Yapılışı: Mixerle kremayı kıvamını bulana kadar 2-3 dk. çırpıyoruz.
Sonra içerisine süt tozunu, pudra şekerini, hinditancevizini katıp yoğuruyoruz.
Yoğurduktan sonra küçük cevizden biraz içerisine tüm fındık koyup toplar yapıyoruz (aynı rafello gibi) bu işlemi yaparken
eldiven kullanırsak
yuvarlaması daha rahat oluyor, ele yapışmıyor. Sonra o
topları hindistan
cevizinin içerisinde yuvarlayıp üzerine yapışmasını
sağlayip küçük süslü
kağıtlara yerlestirip servis yapıyoruz. Eger birgün önceden
yapılırsa ağzı
kapalı saklama kabında saklanmasi gerekiyor, yoksa
yumuşaklığı kaybolup sertleşiyor.Afiyet Olsuuun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder