Sayfalar

7 Nisan 2012 Cumartesi

Saraylı Etli Mantar



Malzemeler:
1 kilo dana eti
1 kilo kültür  mantarı 
2 adet orta boy soğan 
2 su bardağı krema 
2 su bardağı su 
100 gr. tereyağı 
Karabiber ve tuz

Hazırlanışı:
30 dakika limonlu ve tuzlu suda beklettiğiniz kültürmantarını dörde bölüp susuz olarak ocağa koyun. Suyunu çekene kadar bekletin. Tencerede tereyağını kızdırın, kızan yağa soğan ilave edip bempeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun. Ayrı bir kapta karıştırdığınız su ve kremayı tencerenin içine dökün. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte bir saat bekletin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder