Sayfalar

7 Nisan 2012 Cumartesi

Osmanlı Böreği





Hamuru için;
500 gr un 
1 yumurta

150 gr eritilmiş Teremyağ 
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 
1 su bardağı su

Harç için; 
150 gr beyaz peynir
200 gr kıyma 
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 
5 soğan
1 yumurta
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
50 gr dolmalık fıstık
Tuz ve karabiber 
2 yemek kaşığı kuşüzümü 
 
Üzeri için; 
1 yumurta

          Yapılışına gelecek olursak; Hamur için teremyağ hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve dört parçaya ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Hamurları merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilip ılınmış Teremyağını sürüp üçe katlayın. Tekrar yağlayıp kare şeklinde açın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Ufalanmış peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağı, şeker ve soğanı tencerede soteleyin. Kıyma, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika pişirin. Hamurları kare şeklinde açıp yağlayın. Buzdolabında yarım saat daha bekletin. Hamurları dikdörtgen şeklinde açıp ortalarına iç malzemeleri ekleyin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirip servise sunun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder