500 gr un
1 yumurta
150 gr eritilmiş Teremyağ
1 yumurta
150 gr eritilmiş Teremyağ
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı su
Harç için;
150 gr beyaz peynir
200 gr kıyma
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
5 soğan
1 yumurta
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
50 gr dolmalık fıstık
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı kuşüzümü
150 gr beyaz peynir
200 gr kıyma
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
5 soğan
1 yumurta
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
50 gr dolmalık fıstık
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı kuşüzümü
Üzeri için;
1 yumurta
Yapılışına gelecek olursak; Hamur için teremyağ hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve dört parçaya ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Hamurları merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilip ılınmış Teremyağını sürüp üçe katlayın. Tekrar yağlayıp kare şeklinde açın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Ufalanmış peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağı, şeker ve soğanı tencerede soteleyin. Kıyma, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ekleyip 5dakika pişirin. Hamurları kare şeklinde açıp yağlayın. Buzdolabında yarım saat daha bekletin. Hamurları
dikdörtgen şeklinde açıp ortalarına iç malzemeleri ekleyin. Rulo
şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış
yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirip servise sunun.
1 yumurta
Yapılışına gelecek olursak; Hamur için teremyağ hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve dört parçaya ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Hamurları merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilip ılınmış Teremyağını sürüp üçe katlayın. Tekrar yağlayıp kare şeklinde açın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Ufalanmış peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağı, şeker ve soğanı tencerede soteleyin. Kıyma, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ekleyip 5
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder