500 gr mantar
300 gr karides
3 soğan
3 diş sarımsak
3 domates
2 sivribiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su
bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
50 gr tereyağı
Tuz, Karabiber,Pulbiber
YAPILIŞI;Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivribiberleri
temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin.
Sırasıyla domates, sivribiber,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika
kavurun. Mantarları süzüp tavaya ilave edin.Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3
dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.Küçük fırın kaplarına sırasıyla domates soslu mantar ve
karidesleri kat kat yerleştirin.Üzerine kaşarpeynirini serpiştirin. Tereyağını
küçük doğrayıp peynirin üzerine ilave edin. Pulbiber serpip fırına verin.Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.Mantarlı karides güveç artık hazır, afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder