Sayfalar

1 Nisan 2012 Pazar

Tavuk Salatası

                                                       

Malzemeler;
150gr tavuk göğsü
1 adet domates
1 adet salatalık
1 adet havuç
100 gr konserve mısır
Bir kaç yaprak marul
Bir iki dal maydonoz
Limon(2 dilim)   
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi 
Üzeri için; pulbiber, kurunane, tuz
Sosu için; 2 çor ba kaşığı zeytin yağı
   Yapılışı;Tavuk göğsü once 10 dakika kadar haşlanır.Daha sonra haşlanan tavuk göğüsleri küçük parçalara ayrılır ve ızgara da kızartılır.Daha sonra domatesler kuş başı olacak şekilde kesilir.Aynı şekilde salatalıklarda küçük küçük kesilir, fakat havuçalar jülyen olarak kesilir.Marullarda ufak ufak parçalanarak bütün bunlar derin bir kapta harmanlanır.İçine mısırlar ilave edilip tekrar harmanlanır.Son olarakta tavuklarımızı bu karışımımıza ilave ederek soslamaya geçebiliriz.Sos için küçük bir çırpma kabında sıvı yağ,limon suyu ve nar ekşisini karıştıralım ve salatamıza ilave ederek tekrar harmanlayalım.Dilerseniz baharatları salatamızın üzerine serpebilir,dilerseniz içine ilave edip harmanlayabilirsiniz.Ve salatamızı servis tabağımıza alalım.Üzerine limon dilimi ve maydonoz dalları ile süsleyelim.Afiyet olsun :)

                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder