MALZEMELER;
250 gr. margarin
2 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 tane yumurta
2 yemek kasığı yoğurt
1 tane kabartma tozu
1 paket vanilya
KAKAOLU HAMUR İÇİN
2 yemek kasığı süt
1 yemek kasığı kakao
ŞERBETİ İÇİN;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2 dilim limon
YAPILIŞI :
Şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Hamuru yoğurun cıvık olursa yarım bardak daha un ve
irmik ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Hamuru yarım saat dinlendirin ve ikiye bölün.Yarısına sütü ve kakaoyu ilave edip tekrar yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp silindir seklinde
yuvarlayın. Bir kakaolu ve bir sade şekilde birbirine burgu seklinde sarın.İster yuvarlak şekil verin isterseniz uzun bırakın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derecede pişirin.Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün üstüne başka bir tepsi kapatın.Arada sırada dikkatlice çevirip şerbeti çekmesini sağlayın.AFİYET OLSUN ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder