MALZEMELER:
2 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı un,
1 su bardağı yoğurt,
1 paket margarin,
1 paket baking powder,
1 paket vanilya, ara kremi, üst kremi, fındık, fıstık, çiçek
şeklinde” şekerlemeler.
YAPILIŞI ;Yumurtalar, büyük bir kaseye kırılıp, üzerine şeker dökülür.“Yoğurt kıvamına” gelinceye kadar çırpılır. Sonra, küçük
parçalar halinde yağ ilave edilir, üzerine yoğurt dökülür.Un, başka bir kaba elenir. Üzerine baking powder ile
vanilya ilave edilip karıştırılır.İçi yağlanmış ve dibine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbına konur.Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında 45 dakika
pişirilir. Ilıdıktan sonra, kalıptan çıkarılır.Soğuduktan sonra enine 3
parçaya kesilir. Her parçaya “pasta kremi” sürülür.Parçalar, tekrar “üst
üste” konulup, kenarları fındık ve fıstıkla süslenir. En üstüne “üst kremi” sürüldükten sonra, üzeri “çiçek”şeklindeki şekerlerle süslenir.Afiyet olsunn ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder