Sayfalar

25 Mayıs 2012 Cuma

DONDURMALI İRMİK TATLISI


Malzemeler; 

500 Gr. İrmik
50 Gr. Dolmalık Fıstık
300 Gr. Tereyağı

3.5 Su Bardağı Toz Şeker
2.5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Su
Vanilyalı Dondurma

Hazırlanışı; 

Yağı bir kapta eritin. İrmiği ve fıstığı ilave edip fıstıklar pembeleşene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve kaynar bir şekilde irmiğe karıştırarak yedirin. Farklı bir kapta şeker ile suyu kaynatarak, kaynar şerbeti irmiğe ilave edin ve karıştırarak yedirin. İrmik ılıklaştıktan sonra küçük bir kaseye ortası boş kalacak şekilde helvayı koyun. Boş kalan yere dondurma koyup üzerine tekrar helva yerleştirip kaseyi ters çevirin. İsterseniz üzerini çikolatalı sos ile süsleyip veya isterseniz de cevizle süsleyip servis edin.Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder