Malzemeler:
1 su bardağı pudra şekeri,
250
gram oda sıcaklığında margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Aldığı
kadar un,
2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:Derin bir kapta yumurta, pudra şekeri, margarin, kabartma
tozu, vanilya ve aldığı kadar unu karıştırın. Hazırladığınız hamurun yarısını
ayırın. Ayırdığınız hamura, 2 çorba kaşığı kakao katın. 15-20 dakika
dinlendirin. Merdane ile iki hamuru da dikdörtgen biçiminde, ayrı ayrı açın.
Daha sonra ikisini birbirinin üzerine koyun. Düzgün bir şekilde rulo olarak
katlayın. Elinizle hamurdan bezeler koparıp şekil verin. Yağlanmış tepsiye
dizin. Önce kızgın fırına koyun. Sonra fırının derecesini 130-150 dereceye
kadar düşürün. Yarım saat kadar pişirin.Afiyet olsun;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder