Sayfalar

3 Haziran 2012 Pazar

ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI


Malzemeleri;
   1 litre süt
   Yarım çay bardağı portakal suyu
   10 yemek kaşığı irmik
   2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
   10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
   80 gr bitter çikolata
   1 çay bardağı krema
   Rendelenmiş portakal kabuğu


Yapılışı: Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.Çikolatalı irmik tatlısı artık hazır, afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder