1 litre süt
Yarım çay bardağı
portakal suyu
10 yemek kaşığı
irmik
2 yemek kaşığı
rendelenmiş portakal kabuğu
10 yemek kaşığı toz
şeker
Üzeri için;
80 gr bitter
çikolata
1 çay bardağı krema
Rendelenmiş
portakal kabuğu
Yapılışı: Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye
alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya
başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile
ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde
kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve
eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine
çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.Çikolatalı irmik tatlısı artık hazır, afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder