Sayfalar

4 Haziran 2012 Pazartesi

ŞEFTALİ SOSLU YAZ MUHALLEBİSİ

Malzemeler;

 1 litre süt
 1 su b.toz şeker
 2 çorba k.un
 2 çorba k.pirinç unu
 1 paket vanilya

Şeftali Sos İçin;
  1 çorba k.nişasta
  4 çorba k toz şeker

Yapılışı;İlk olarak muhallebi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, toz şeker, un, pirinç unu ve vanilya konularak karıştıra karıştıra pişirilir. Hazırlanan muhallebi kabın altına yayılarak soğuması beklenir. Bu arada kabukları soyulmuş şeftali doğrayıcıya alınır. Üzerine toz şeker ve nişasta eklenerek püre yapılır. Kısık ateşte pişirlir. Hazırlanan şeftalili sos muhallebinin üzerine yayılarak hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süslenir. Birkaç saat dolapte bekletildikten sonra servis yapılır.Afiyet olsunn ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder