1 litre süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.un
2 çorba k.pirinç unu
1 paket vanilya
Şeftali Sos İçin;
1 çorba k.nişasta
4 çorba k toz şeker
Yapılışı;İlk olarak muhallebi hazırlanır. Bunun için
tencereye süt, toz şeker, un, pirinç unu ve vanilya konularak karıştıra
karıştıra pişirilir. Hazırlanan muhallebi kabın altına yayılarak soğuması
beklenir. Bu arada kabukları soyulmuş şeftali doğrayıcıya alınır. Üzerine toz
şeker ve nişasta eklenerek püre yapılır. Kısık ateşte pişirlir. Hazırlanan
şeftalili sos muhallebinin üzerine yayılarak hindistan cevizi ve yeşil fıstık
ile süslenir. Birkaç saat dolapte bekletildikten sonra servis yapılır.Afiyet olsunn ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder