2 yemek kaşığı
tereyağı
1/4 su bardağı esmer şeker
4 yemek kaşığı
portakal suyu
2 yemek kaşığı
likör
1 yemek kaşığı
kavrulmuş badem
Yapılışı; Ananasın alt ve üst kısımlarını kesin. Kenarlarını ve
kabuklarını soyun. İnce dilimleyip elma soyacağı veya bıçakla dilimlerin
ortasını çıkarın. Tereyağı ile şekeri tavada eritin. Portakal suyunu ilave edip
ısınana kadar pişirin. Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip
her iki taraflarını 1-2 dakika pişirin. Dilimler esmerleşince tavadan alın.
Ananas dilimlerinin tamamını tavaya alın. Kısık ateşte hafifçe ısıtıp,
üzerlerine likör dökün. Alevler sönünce tavadan alıp, kavrulmuş badem ile
süsleyerek bekletmeden servis yapın.Afiyet olsunn ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder