Sayfalar

26 Mart 2012 Pazartesi

Meksikano Salato ve Kerevi Limonika

                   


MEKSİKANO SALATO : 
Malzemeler:
650 gr meksika fasulye konservesi
300 gr konserve mısır
680 gr konserve bezelye
300 gr kornişon turşu
3-4 adet haşlanmış havuç
Bir tutam dere otu 
Yağ, tuz ve limon
             
Yapılışı:
Derin bir kapta meksika fasulyesi, mısır, bezelye, havuç (küp küp doğranmış), kornişon turşu (küp küp doğranmış) karıştırılır. Ayrı bir kasede sıvı yağ (zeytin yağı ayrı bir lezzet katar), limon ve tuz karıştırılır ve meksika karışımı ile harmanlanır. Sunum tabağımıza konulur. Son olarak ince ince kıyılmış dere otları ile üzeri süslenir.
Veeee size meksika mutfağının en farklı en acısız damak tadııı.Afiyet bal şeker olsun :)

KEREVİ LİMONİKA:
Malzemeler:
3-4 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı mayonez
6 yemek kaşığı yoğurt
Bir parça ceviz
Üzeri için:
Limon, kırmızı biber ve bir tutam kereviz yaprağı

Yapılışı:
Öncelikle tavuk göğsünü haşlıyoruz. Kerevizleri güzelce soyduktan sonra rendeliyoruz. Başka bir kapta yoğurt ve mayonezi çırparken, rendelenmiş kerevizleri içine koyarak karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra haşlanmış tavuk göğsünü ince ince didikliyoruz ve karışımımıza ilave ediyoruz. Şimdi limonikamızın en lezzetli kısmına geldik. Cevizlerimizi ilave ediyoruz ve bu karışımımızı yine salata tabağımıza koyup üzeriini limon dilimleri, ince kıyılmış kırmızı biber ve kereviz yaprakları ile zevkinize göre süslendirebilirsiniz. Veeee KEREVİ LİMONİKAMIZ yemeğe hazır. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. merhaba niyase hanım.Blogunuz çok renkli tebrik ederim hergün takip ediyorum sizi.Tariflerinizi denemeye başladım özellikle kerevi limonika ya bayıldım.

    YanıtlaSil