Sayfalar

25 Mart 2012 Pazar

Minik Macaronlar




Malzemeler:
 90 gr (3 yumurta beyazı)
30 gr toz şeker
200 gr ince pudra şekeri
110 gr toz badem
kürdanın ucuyla kırmızı gıda boyası
bir tutam tuz 

Dolgu kreması için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz badem
1 damla çilek esansı

Malzemelerimizi hazırladıktan sonra macoronlarımızın yapılışına geçebiliriz. Yapılışı çok basit olan bu tatlılar hem çok lezzetli hemde çok görselller.
   Ufak bir açıklama eklemek gerekirse; kullanacağınız yumurta beyazlarını 3-5 gün arası buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Yumurtaların bozulmasından endişe etmeyin. Toz badem ve ince pudra şekerini 2 kere elekten geçirin. Yumurta beyazlarını macaronları yapmaya başlamadan oda sıcaklığına getirin. İçine tuz koyarak mikserle banyo köpüğü görüntüsünü alana kadar çırpın. Daha sonra yavaşça şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu arada çok az toz gıda boyası ekleyin. Traş köpüğü görüntüsünü alınca çırpmayı bırakın. Çok çırpmayın, yoksa macaronlar çok sert olur.
 

İçine badem ve pudra şekerini ilave edin. Havalandırarak karıştırın. Çok fazla karıştırmayın. Fırın tepsisine silpat ya da 2 kat yağlı kağıt serin. Macaronları 2.5 cm büyüklüğünde aralarında boşluk bırakarak sıkma poşeti ile yuvarlak şekilde sıkın. Sıktıktan sonra tepsiyi tezgaha bir iki kere sertçe vurun. İçindeki hava kabarcıklarının çıktığını göreceksiniz. 30 dk ile 1 saat arası bekletin.
Daha sonra 175 dereceli fırında 10 dk pişirin. Dereceyi 150 ve sonra 140 a düşürerek pişirmeye devam edin. Toplam süre 15-20 dk arası olmalı. Süre macaronun büyüklüğüne göre değişebilir, benimkiler 15 dk da pişti. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Bu sırada dolgu kremasını hazırlayın. Çikolata, esans ve tereyağını cam bir kasede benmaride ya da mikrodalgada eritin. İçine toz badem katın.
Soğumuş macaronları tepsiden dikkatlice çıkartın ve arasına dolgu kremasını sürüp birleştirin. Artık herşey hazır ve afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder