90 gr (3 yumurta beyazı)
30 gr toz şeker
200 gr ince pudra şekeri
110 gr toz badem
kürdanın ucuyla kırmızı gıda boyası
bir tutam tuz
Dolgu kreması için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz badem
1 damla çilek esansı
Malzemelerimizi hazırladıktan sonra macoronlarımızın yapılışına geçebiliriz. Yapılışı çok basit olan bu tatlılar hem çok lezzetli hemde çok görselller.
Ufak bir açıklama eklemek gerekirse; kullanacağınız
yumurta beyazlarını 3-5 gün arası buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç
alırsınız. Yumurtaların bozulmasından endişe etmeyin. Toz
badem ve ince pudra şekerini 2 kere elekten geçirin. Yumurta
beyazlarını macaronları yapmaya başlamadan oda sıcaklığına getirin. İçine tuz
koyarak mikserle banyo köpüğü görüntüsünü alana kadar çırpın. Daha sonra
yavaşça şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu arada çok az toz gıda boyası
ekleyin. Traş köpüğü görüntüsünü alınca çırpmayı bırakın. Çok çırpmayın, yoksa
macaronlar çok sert olur.
İçine badem ve pudra şekerini ilave edin. Havalandırarak karıştırın. Çok fazla karıştırmayın.
Daha
sonra 175 dereceli fırında 10 dk pişirin. Dereceyi 150 ve sonra 140
a düşürerek pişirmeye devam edin. Toplam süre 15-20 dk arası olmalı. Süre
macaronun büyüklüğüne göre değişebilir, benimkiler 15 dk da pişti. Piştikten
sonra ılınmaya bırakın. Bu sırada dolgu kremasını hazırlayın. Çikolata,
esans ve tereyağını cam bir kasede benmaride ya da mikrodalgada eritin.
İçine toz badem katın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder