Sayfalar

27 Mart 2012 Salı

Makrube

                                                             
Malzemeler:
500 gr tavuk göğsü
4-5 adet patlican
Yarım kilo havuç
Yarım kilo patates
Yarım kilo kabak
2 su bardağı pirinç
Sıvı yağ
Tuz

Salata için:
Marul, domates, havuç, salatalık (isteğe göre malzemeler çoğaltılabilir), limon, sıvı yağ, tuz,
yoğurt

Yapılışı:
Öncelikle bir tencerede tavuk göğsünü haşlıyoruz. Diğer yandan da sebzelerimizi küçük parçalar olacak şekilde kesiyoruz ve tavada sırayla ayrı ayrı kızartıyoruz. Bir yandan da başka bir tencerede önce sıvı yağda biraz pirinçleri kavuruyoruz, üzerine 2 bardak sıcak su ilave ederek pilavımızı olmaya bırakıyoruz. Bu arada haşlamış olduğumuz tavuğumuzu küçük parçalara ayırıyoruz ve bunları biraz tavada kızartıyoruz, fazla değil sadece birazcık rengi değişene kadar. Bütün bunları yaptıktan sonra başka bir yerde salatamızı hazırlayalım öncelikle yeşillikleri ince ince kıyalım daha sonra domatesleri, salatalıkları ve havuçlarımızı rendeleyelim. Sonra hepsini karıştırıp limon, sıvı yağ ve tuz ile soslayalım. Ayrı bir kapta yoğurdumuzu çırpalım.
 
Veee şimdi de artık makrubemizi tamamlayalım. Boş bir tencereye en alta biraz tavuk serpelm biraz patlican biraz da havuç daha sonra yapmış olduğumuz pilavımızdan biraz koyalım ve bunları sırayla tekrarlayalım. Fakat patateslerimizi orta sıraya koymayı tercih edelim. En sonda pilavımızdan koyalım ve herhangi bir kapla üzerini bastıralım. Ve büyük bir tepsiye ters çevirelim. Daha sonra makrubemizin etrafını biraz salata biraz yoğurt olacak şekilde süsleyelim. Geriye afiyetle yemek kalıyor.Afiyet olsun ;)

1 yorum:

  1. şimdi yedik :) ama tavuk değil etiliydi ve yapılışı farklı oluyor...

    YanıtlaSil